Kinderen vergeten vaak een ‘afspraak’

Als ze op een bepaalde tijd thuis moeten zijn, dan beloven ze dat te doen. Maar door het enthousiasme van hun spel vergeten ze de tijd en hun afspraak. Deze kinderen, maar (juist) ook kinderen die medicijnen gebruiken en deze op vaste tijdstippen in moeten nemen (ADHD, PDD-NOS, suikerpatiënten etc.), wil je graag op een vast of op een willekeurig tijdstip een signaal geven dat ze iets moeten doen (medicijnen innemen, thuiskomen, e.d.). Het geven van een boodschap op een (vast) tijdstip kan via een boodschap (trilling, geluid, boodschap).

 

Dergelijke berichtjes sturen kan toch via een mobieltje?

Ja, inderdaad. En ook via smart watches. Daar zijn zelfs voorgeprogrammeerde web-diensten voor. Er is al van alles beschikbaar. Maar de meeste jonge kinderen hebben niet veel aan deze apparaten. Ze kunnen nog niet klokkijken, zijn te jong voor ‘ingewikkelde’ gadges of, heel simpel, deze gadges zijn gewoon te duur. De kans op schade aan gadges is bij deze doelgroep best wel groot.

 

Waarom is Tubanti anders?

Tubanti is een polsbandje (of een een ketting of iets anders) waarin een ontvanger zit. Naar dit polsbandje wordt een boodschap verzonden, waardoor het Tubanti gaat piepen of trillen. Het kind wordt dan herinnerd aan zijn afspraak. Ook zou je de boodschap die gestuurd is, kunnen laten uitspreken.

Tubanti is een eenvoudig en gemakkelijk te dragen ‘sieraad’, waarmee jonge kinderen worden herinnerd aan een afspraak. Tubanti ontvangt de boodschap. Dit kunnen vooraf geprogrammeerde teksten zijn, maar het kunnen ook sms-boodschappen zijn, die vanaf een ander apparaat verzonden worden.

 

Wat kun je er nog meer mee?

Het kan handig zijn om een terugmelding te kunnen doen, zodat de verzender weet dat de boodschap is ontvangen (bijvoorbeeld ‘Boodschap ontvangen en gehoord’). Tubanti is en blijft een simpel, kindvriendelijk apparaatje dat eenvoudig in gebruik is, zodat jonge kinderen (of kinderen met een beperking) het kunnen gebruiken.

 

“Dit product geeft kinderen structuur en ouders rust”

zei een psychologe over dit idee.