Om de haalbaarheid van Tubanti aan te tonen, hebben we door No Nonsense Technical Solutions uit Enschede een haalbaarheidsonderzoek uit laten voeren. Daarbij hebben we drie zaken onderzocht:

  • Hoe zou Tubantie er uit moeten zien (de ergonomie)?
  • Hoe ziet de hard- en software er uit?
  • Kan Tubanti tegen acceptabele kosten geproduceerd worden?

 

 

De ergonomie

Het ergonomische ontwerp van de Tubanti is eenvoudig en neutraal, geschikt voor uiteenlopende doelgroepen. Tubanti is simpel in gebruik mede dankzij de elasticiteit van het materiaal dat tevens een goede bescherming biedt aan de hardware module. Het neutrale ontwerp geeft de mogelijkheid om texturen en kleuren toe te voegen om de wensen van de gebruiker tegemoet te komen. De hardwaremodule is gemakkelijk uit de polsband te nemen, zodat hij kan worden opgeladen of van een update met afspraken kan worden voorzien. De Tubanti voldoet daarmee aan de belangrijkste eisen: 1) Eenvoudig in gebruik, 2) Geschikt voor meerdere doelgroepen en 3) Met een goede bescherming van de hardwaremodule.

 

De hard en software

Voor de hardware is een zogenaamd PCB ontworpen waar de benodigde componenten op zijn geplaatst. Alle wensen voor Tubanti konden worden vervuld en op het PCB van de juiste schakelingen en dergelijke worden voorzien. Voor het prototype van Tuibanti is ook software ontwikkeld, waarmee nieuwe afspraken en herinneringen genereerd kunnen worden. Hiervoor is een heel gebruiksvriendelijke userinterface gemaakt dan (nu nog alleen) op een PC of laptop draait.

Ook de software voor de Tubanti zelf is ontwikkeld. Hiermee zijn we in staat om de herinneringen te interpreteren zodat de Tubanti op het juiste tijdstip een melding geeft. De Tubanti kan de herinneringen markeren, die we weer uit kunnen lezen via de user interface op de PC. Zo kunnen we dus ook data loggen en bijhouden of de gebruiker ook daadwerkelijk de boodschappen ontvangt en er iets mee doet. Doet de gebruiker niets met een melding, dan wordt deze na een bepaald aantal minuten weggeschreven als een gemiste melding.

 

De productiekosten

Een belangrijke voorwaarde is ook geweest of de Tubanti tegen acceptabele kosten geproduceerd kan worden. Als Tubanti een heel mooi en handig instrument is dat er ook nog eens goed uitziet, mar dur in aanschaf is, schieten we ons doel voorbij. Een groot deel van onze doelgroep (jonge kinderen) kun je het niet kwalijk nemen als ze iets verliezen of als er iets kapot gaat. Als dat met Tubanti ook zou gebeuren en de kosten zijn hoog, zal men niet snel een nieuwe aanschaffen. Maar ook dit doel is bereikt. We gaan nu aan de slag met de prototype- en testfase en dan weten we uiteraard wat Tubanti exact gaat kosten.